Η άλλη όψη

Η άλλη όψη

03 June 2015

1,2,3 πολλές Αριστερές

Του Χρήστου Λαδά

 

Η έννοια της αριστεράς είναι πλέον κουρασμένη από τις τόσες ερμηνείες γι αυτήν. Ούτε χρειάζονται τόσοι αριστεροί προσδιορισμοί. Για όποιον είναι σημάδι τιμής άλλωστε η αριστερή ιδεολογία έχει 1000 τρόπους να το εκφράσει. Εντός και εκτός κομμάτων, εντός και εκτός κινημάτων, σαν τρόπο ζωής, έκφρασης και πολιτικοποιημένης συμπεριφοράς καθημερινά.

31 May 2015

Γιατί υποστηρίζω τον Άδωνη !

Του Νίκου Σερβετά

 

Όποια κι αν είναι η κατάληξη της διαπραγμάτευσης, κι αφού την όποια συμφωνία η αξιωματική αντιπολίτευση θα ψηφίσει με ή παρά τη θέλησή της ενώ ο πρόεδρός της θα καταγγείλει αφού πρώτα θα έχει υπονομεύσει ό, τι μπορεί, ύστερα απ’ όλα αυτά δεν θα υπάρχουν πλέον ούτε τυπικοί λόγοι που να κρατάνε τον κύριο Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Ν.Δ.

20 May 2015

Ένας συνηθισμένος πολίτης

Του Λευτέρη Καπώνη

 
Είμαι ένας συνηθισμένος πολίτης σε μια παράξενη χώρα με ασυνήθιστη κυβέρνηση. Είμαι συνηθισμένος πολίτης γιατί, όταν το φανάρι γίνεται πορτοκαλί, πατάω γκάζι. Όταν βλέπω κρατική αρχή, αισθάνομαι ανασφάλεια και αρχίζω να ψάχνομαι από πού θα μου επιτεθεί. Ποτέ δεν αισθάνθηκα φιλικά με το κράτος παρά μόνο όταν με διόριζαν και τρύπωνα σ' αυτό.

18 May 2015

Γαβράς: "Οι δανειστές θέλουν να ξανάρθουν οι άλλοι"

Από το TVXS

 

 

Στην κρίσιμη διαπραγμάτευση ανάμεσα στους δανειστές και στην ελληνική κυβέρνηση αναφέρθηκε από τις Κάννες όπου βρίσκεται ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς ως τιμώμενο πρόσωπο για την προβολή της αποκατεστημένης κόπιας του «Ζ». «Υπάρχει ένα νέο κίνημα στην Ελλάδα και κάποιοι δεν θέλουν να πετύχει» δήλωσε. Πρόσθεσε ότι οι δανειστές θέλουν «να ξανάρθουν οι άλλοι και να κάνουν αυτά που θέλουν. Να μην υπάρχει καμιά αντίσταση».

17 May 2015

Καλά, εκεί στη Γερμανία δεν έχουν Ποτάμια;

Του Πέτρου Κατσάκου

 

Και πάλι καλά να λέμε. Πάλι καλά που δεν ζήτησαν οι Ποταμίσιοι να απαγορευθεί η είσοδος του Γλέζου στην Γερμανία. Πάλι καλά που δεν του ζήτησαν να το βουλώσει επιτέλους με τις γεροντικές του εμμονές που αποτελούν τροχοπέδη στην εισροή γερμανών τουριστών στα ελληνικά θέρετρα.

15 May 2015

Το χιπ χοπ της τρέλας μας

Του Στάθη

 

Διαψεύδεται ότι ο κ. Παντελής Καψής διορίσθηκε καθαρίστρια στην ΕΡΤ! Είναι κάτι το πολύ κακεντρεχές και οι Συριζαίοι αυτές τις μέρες είναι πολύ σκασμένοι για να ’χουν όρεξη για κακεντρέχειες. Χιπ-χοπ! Εκείνο που δεν διαψεύδεται είναι ότι ουρές Συριζαίων-άπιστων Θωμάδων έτρεχαν να δουν με τα μάτια τους και να ψαύσουν με τα δάκτυλά τους την παραίτηση της κυρίας Αναστασίας Σακελλαρίου - χιπ χοπ, θαύμα-θαύμα!

12 May 2015

Το G στους BRICS.

Του Θεόφιλου Σιχλετίδη

Page 1 of 3