Κοινωνία

Κοινωνία

15 September 2015

Για τα παιδιά μας….

Της Σοφίας Σαγιά

Άκου φίλε! Μπορώ να σου μιλάω στον ενικό, έτσι; Γνωριζόμαστε άλλωστε. Κάθε μέρα σηκωνόμαστε από έναν ύπνο λειψό, ταραγμένο, με την ίδια πέτρα στη καρδιά. Κάθε μέρα βγαίνουμε κι οι δυο μας έξω με την ίδια αγωνία: να τα φέρουμε βόλτα, να ζήσουμε τις οικογένειές μας, να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, εδώ στη πατρίδα μας.

 

21 June 2015

Πώς ένας άνθρωπος μετατρέπεται σε κεφάλαιο

 Της Laura Raim*

Για να χρηματοδοτήσει τη νεοφυή επιχείρησή του, o Άνταμ Στιτζ, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κολούμπια,1 που δραστηριοποιείται στον τομέα του χειρουργικού υλικού, άνοιξε ένα προφίλ στην ιστοσελίδα Upstart, η οποία δημιουργήθηκε το 2012. Αντίθετα απ' ό,τι συμβαίνει στις κλασικές ιστοσελίδες συμμετοχικής χρηματοδότησης, όπως η Ulule, στις οποίες προτείνεται και «πωλείται» στους επενδυτές ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο, στην εν λόγω ιστοσελίδα, αυτό που πωλείται είναι ένα... άτομο.

01 June 2015

Στα όρια της διαστροφής!

Του Alexandros Raskolnick

 

Στον ευρωπαϊκό μας κήπο, φύτρωσε ένα καινούριο φρούτο που λέγεται "Ποτέμκιν".

Ας εξηγηθούμε:

24 May 2015

Το έγκλημα του Λάτση έχει νεκρούς !

Του Θοδωρή Πατσατζή

 

Ο Μπάμπης Δευτεραίος, ένας από τους τραυματίες της έκρηξης στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Αττικόν» υπέκυψε  στα τραύματά του. Ενώ σήμερεα υπέκυψεκαι ο και δεύτερος από τους τραυματίες που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Θριάσιου νοσοκομείου. Ο Μπάμπης Δευτεραίος ήταν 41 χρονών και πατέρας δύο παιδιών.

16 May 2015

ΜΕΤΑ: Ο κόσμος της δουλειάς να μπεί στη μάχη για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες

Εδώ και περίπου εκατό ημέρες βρισκόμαστε στη καρδιά μιας σκληρής πολιτικής και ταξικής μάχης, με τους δανειστές και τους εκπροσώπους σε Ε/Ε-ΔΝΤ και ΕΚΤ να εκβιάζουν ωμά, προκειμένου να συνεχιστεί η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών που επέβαλαν οι ίδιοι και υιοθέτησαν πιστά οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στη χώρα μας.

25 April 2015

ΟΗΕ: Δεν υπάρχει νόμιμη μετανάστευση - Να υποδεχτούμε τους πρόσφυγες

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, διαφορετική από τις άλλες, έδωσε στην βρετανική εφημερίδα Guardian ο François Crépeau, ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών, ο οποίος προτρέπει τη Δύση να υιοθετήσει ένα παγκόσμιο ανθρωπιστικό σχέδιο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Page 1 of 8