Πολιτική

Πολιτική

09 September 2015

Μετά το «αριστερό» μνημόνιο

Της Σοφίας Σαγιά

Η νέα κανονικότητα χαρακτηρίζεται από

21 June 2015

Οι εκβιασμοί και οι προβοκάτσιες δεν θα περάσουν

Του Αλέκου Καλύβη*

 
Η κατάσταση όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Οι δανειστές κάνουν μια τελευταία επίδειξη ισχύος προβαίνοντας σε ακραίες ενέργειες που δείχνουν ότι είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε διεκδικούν μια συμφωνία ταπεινωτική για την κυβέρνηση. Είναι ολοφάνερη η πολιτική σκοπιμότητα των ισχυρών την Ευρώπης να γονατίσουν τη νέα κυβέρνηση, να καταδείξουν έτσι ότι δεν χωρά, άλλη φωνή στην Ευρώπη που να αμφισβητεί τον σημερινό νεοφιλελεύθερο μονόδρομο. Λίγο έως πολύ μας λένε ότι δεν χρειάζονται η δημοκρατία και οι εκλογές στην Ευρώπη.

21 June 2015

Υπόγραψε ρε... τι σου ζητάνε;

Του Βασίλη Πάικου

 

Δηλαδή τι θέλουν; Θα προτιμούσαν να υπογράψει ό,τι νάναι ο Τσίπρας, μόνο και μόνο για να υπάρξει λύση, η όποια λύση; Εντάξει, ο ελληνικός λαός έχει κουραστεί από την αγωνιώδη αναμονή, χωρίς αμφιβολία. Και η ελληνική οικονομία έχει στεγνώσει, και η αγορά έχει γονατίσει. Αλλά μήπως σ' αυτό ακριβώς δεν ποντάρουν οι δανειστές; Να φτάσουμε στα όριά μας, να εξαντληθούμε οικονομικά και -κυρίως- ψυχολογικά, ώστε να υποχρεωθούμε σε άνευ όρων υποταγή. Ε λοιπόν, ποιος είναι διατεθειμένος να τους κάνει τη χάρη;

21 June 2015

Ελλάς Ελλήνων ευρωπαϊστών

Της Αναστασίας Γιάμαλη

 

Έκαναν την πρώτη τους συγκέντρωση την Πέμπτη. Την Τετάρτη, μέσω του διαδικτυακού τόπου της "Αυγής", τους προσφέραμε ένα survival kit για την πρώτη τους φορά στο δρόμο. Το χιουμοριστικό κείμενο με τίτλο "Πρώτη φορά διαδήλωση" δέχθηκε την μήνιν των "φιλελεύθερων", αναρτήθηκε στη σελίδα τού "Μένουμε Ευρώπη" παρέα με πλήθος φωτογραφιών της δημοσιογράφου που το έγραψε, ένοχη γαρ για τη συγγραφή και σύλληψη της ιδέας. Η σύλληψη όμως ήταν λάθος. Ας το παραδεχθούμε.

14 June 2015

ΚΚΕ και ευρώ: Πλήρης θρίαμβος του μεταμοντέρνου ανορθολογισμού στην υπηρεσία του καθεστώτος!

Του Δημήτρη Πατέλη

 

Πάλι η "αριστερά" ξελασπώνει το σύστημα... 
Εκ νέου σαφής επαναδιατύπωση της "θεωρίας" περί τακτικής, βάσει της οποίας ο στρατηγικός στόχος του σοσιαλισμού οφείλει να προτάσσεται ως προαπαιτούμενο και να προηγείται χρονικά του στόχου της εξόδου από το ευρώ!

14 June 2015

Oι δανειστές και τα αυτονόητα!...

Του Πέτρου Ι. Μηλιαράκη*

Στο «τραπέζι» ασφαλώς των συζητήσεων που τίθεται το ζήτημα το ελληνικού χρέους, είναι πρόδηλο ότι δεν γίνονται αναφορές για την απόκρημνη κατάσταση που βιώνει η ελληνική κοινωνία, όπως δεν γίνονται αναφορές και για την υπέρβαση των αντοχών του ελληνικού λαού!..

12 June 2015

Η απολογία του ΔΝΤ

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

 

«Η Ελλάδα είναι η χειρότερη εμπειρία μας», δήλωσαν κύκλοι του ΔΝΤ στα διεθνή πρακτορεία.

Θα μπορούσε κανείς να νομίσει ότι ομιλούν για εμπειρία ερωτική, αυτός ο άτιμος ο Βρασίδας με κατέστρεψε,  μου έφαγε τα καλύτερά μου χρόνια. Δεν είναι ερωτικό το ζήτημα, είναι βαθιά πολιτικό,  όταν ομιλεί για κακές εμπειρίες το ΔΝΤ, εννοεί ότι «έρχεται σε δύσκολη θέση από τις κατηγορίες των αριστερών υπουργών της Αθήνας  ότι απαιτεί περικοπές στις συντάξεις των φτωχότερων συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) και ότι αρνείται τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τους μισθούς σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας».

11 June 2015

Αν μια μέρα δεις μαύρο, αντί για τον Πρετεντέρη, θα καταλάβεις τη διαφορά;

Δεν θα πάρουν, λέει, μέρος στο διαγωνισμό για την προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών τα μεγάλα κανάλια, και έτσι, θα εκβιάσουν την κυβέρνηση, η οποία θα αναγκαστεί, λέει, να τους ρίξει «μαύρο» και θα είναι σαν να κλείνει πολλές ΕΡΤ ταυτόχρονα.

11 June 2015

Αιδώς, Αργείοι της Συγγρού

Του Niko Ago

Μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, λίγες μόλις ώρες μετά τη έναρξη του προγράμματος, η ΝΔ «κλαίει» επειδή χάθηκε η «ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη και ακομμάτιστη ΕΡΤ».

Page 1 of 13