RedWire

RedWire

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

15 September 2015

Για τα παιδιά μας….

Της Σοφίας Σαγιά

Άκου φίλε! Μπορώ να σου μιλάω στον ενικό, έτσι; Γνωριζόμαστε άλλωστε. Κάθε μέρα σηκωνόμαστε από έναν ύπνο λειψό, ταραγμένο, με την ίδια πέτρα στη καρδιά. Κάθε μέρα βγαίνουμε κι οι δυο μας έξω με την ίδια αγωνία: να τα φέρουμε βόλτα, να ζήσουμε τις οικογένειές μας, να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, εδώ στη πατρίδα μας.

 

09 September 2015

Μετά το «αριστερό» μνημόνιο

Της Σοφίας Σαγιά

Η νέα κανονικότητα χαρακτηρίζεται από

21 June 2015

Πώς ένας άνθρωπος μετατρέπεται σε κεφάλαιο

 Της Laura Raim*

Για να χρηματοδοτήσει τη νεοφυή επιχείρησή του, o Άνταμ Στιτζ, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κολούμπια,1 που δραστηριοποιείται στον τομέα του χειρουργικού υλικού, άνοιξε ένα προφίλ στην ιστοσελίδα Upstart, η οποία δημιουργήθηκε το 2012. Αντίθετα απ' ό,τι συμβαίνει στις κλασικές ιστοσελίδες συμμετοχικής χρηματοδότησης, όπως η Ulule, στις οποίες προτείνεται και «πωλείται» στους επενδυτές ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο, στην εν λόγω ιστοσελίδα, αυτό που πωλείται είναι ένα... άτομο.

21 June 2015

Η κυβέρνηση της Αριστεράς και η εργασία

Των Άρη Καζάκου - Χρήστου Λάσκου

 

Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τη διαιτησία πρέπει να κατατεθεί αμέσως. Η ψήφισή του θα αποτελέσει μια νίκη που η κοινωνία την έχει ζωτική ανάγκη, μια νίκη που θα ζωντανέψει την ελπίδα. Δεν είναι καθόλου τυχαία η επιμονή των «εταίρων» στα εργασιακά ζητήματα μ' όλο που δεν έχουν «δημοσιονομικό κόστος»

21 June 2015

Απαγορεύονται οι αριστερές κυβερνήσεις στην Ε.Ε.;

Του Δημήτρη Χρήστου

 

Μα πώς είναι δυνατόν η μπάλα να βρίσκεται διαρκώς στην ελληνική πλευρά, όπως επανέλαβαν και την Πέμπτη το βράδυ ο Ντάισελμπλουμ και ο Μοσχοβισί, όταν, όπως διαβεβαίωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, παρουσίασε όλες τις ζητούμενες από τους θεσμούς απαντήσεις; Μάλιστα ο Γ. Βαρουφάκης ενημέρωσε ότι υπάρχει έως και σχέδιο για αυτόματες αντιδράσεις με περικοπές όταν και εφόσον οι συμφωνημένοι στόχοι για τα πλεονάσματα αποκλίνουν!

21 June 2015

Οι εκβιασμοί και οι προβοκάτσιες δεν θα περάσουν

Του Αλέκου Καλύβη*

 
Η κατάσταση όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Οι δανειστές κάνουν μια τελευταία επίδειξη ισχύος προβαίνοντας σε ακραίες ενέργειες που δείχνουν ότι είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε διεκδικούν μια συμφωνία ταπεινωτική για την κυβέρνηση. Είναι ολοφάνερη η πολιτική σκοπιμότητα των ισχυρών την Ευρώπης να γονατίσουν τη νέα κυβέρνηση, να καταδείξουν έτσι ότι δεν χωρά, άλλη φωνή στην Ευρώπη που να αμφισβητεί τον σημερινό νεοφιλελεύθερο μονόδρομο. Λίγο έως πολύ μας λένε ότι δεν χρειάζονται η δημοκρατία και οι εκλογές στην Ευρώπη.

21 June 2015

Υπόγραψε ρε... τι σου ζητάνε;

Του Βασίλη Πάικου

 

Δηλαδή τι θέλουν; Θα προτιμούσαν να υπογράψει ό,τι νάναι ο Τσίπρας, μόνο και μόνο για να υπάρξει λύση, η όποια λύση; Εντάξει, ο ελληνικός λαός έχει κουραστεί από την αγωνιώδη αναμονή, χωρίς αμφιβολία. Και η ελληνική οικονομία έχει στεγνώσει, και η αγορά έχει γονατίσει. Αλλά μήπως σ' αυτό ακριβώς δεν ποντάρουν οι δανειστές; Να φτάσουμε στα όριά μας, να εξαντληθούμε οικονομικά και -κυρίως- ψυχολογικά, ώστε να υποχρεωθούμε σε άνευ όρων υποταγή. Ε λοιπόν, ποιος είναι διατεθειμένος να τους κάνει τη χάρη;

21 June 2015

Ελλάς Ελλήνων ευρωπαϊστών

Της Αναστασίας Γιάμαλη

 

Έκαναν την πρώτη τους συγκέντρωση την Πέμπτη. Την Τετάρτη, μέσω του διαδικτυακού τόπου της "Αυγής", τους προσφέραμε ένα survival kit για την πρώτη τους φορά στο δρόμο. Το χιουμοριστικό κείμενο με τίτλο "Πρώτη φορά διαδήλωση" δέχθηκε την μήνιν των "φιλελεύθερων", αναρτήθηκε στη σελίδα τού "Μένουμε Ευρώπη" παρέα με πλήθος φωτογραφιών της δημοσιογράφου που το έγραψε, ένοχη γαρ για τη συγγραφή και σύλληψη της ιδέας. Η σύλληψη όμως ήταν λάθος. Ας το παραδεχθούμε.

14 June 2015

ΚΚΕ και ευρώ: Πλήρης θρίαμβος του μεταμοντέρνου ανορθολογισμού στην υπηρεσία του καθεστώτος!

Του Δημήτρη Πατέλη

 

Πάλι η "αριστερά" ξελασπώνει το σύστημα... 
Εκ νέου σαφής επαναδιατύπωση της "θεωρίας" περί τακτικής, βάσει της οποίας ο στρατηγικός στόχος του σοσιαλισμού οφείλει να προτάσσεται ως προαπαιτούμενο και να προηγείται χρονικά του στόχου της εξόδου από το ευρώ!

Page 1 of 206